Kotiäidin arkimeikki

Äitiyslomaa on ehtinyt kulua jo reilu viisi viikkoa, joten tähän kotona oleskeluun on jo ehtinyt hyvin tottua. Yksi merkittävä ero työpäivien ja rentojen kotipäivien välillä on tietysti vaatetus ja hiusten ja meikin laittaminen. Jos aikaisemmin viikonloppuisin on ollut kiva hengailla ilman meikin häivää, alkaa jatkuva huolittelematon ulkonäkö jossain välissä kuitenkin tökkimään. Ne päivät kun kalenterissa on jopa jotain ohjelmaa on ihania – silloin saa myös luvan kanssa vähän laittautua!

Olenkin jo hetken aikaa miettinyt BB-voiteiden kokeilemista. Olisiko siinä helppo tuote arjen keskelle, jos yleensä käyttämiäni mineraalimeikkejä ei jaksa joka päivä kasvoille sutia kerroksittain? BB-voidehan on kosteusvoiteen ja meikkivoiteen välimuoto, kevyesti sävyttävä ja peittävä kosteusvoide, jossa on usein mukana myös aurinkosuoja. Blogeista olen bongaillut aina toisinaan arvosteluita uusista BB-voiteista, ja niitä tuntuukin olevan nykyään tarjolla lähes jokaisella kosmetiikkamerkillä. Ilmeisesti myös hyviä luomukosmetiikkasarjojen BB-voiteita on nykyään saatavilla. Kun sitten kaupassa tuli vastaan kemppa-osaston kohdalla iso kyltti, joka julisti kaikkien Lumenen tuotteiden olevan -30%, päätin vilkaista minkälaisia BB-voiteita heillä olisi tarjolla. Tällä kertaa valinta oli vähän arpapeliä – ehkäpä tässä asiakaspalvelulla olisi ollut jalansijaa – mutta lopulta ei valinta ainakaan ihan metsään mennyt.

Poimin kaupasta mukaan Lumenen heleyttävän BB-voiteen sävyssä 00 Fair. Tuotteen luvataan olevan kevyt, kosteuttava ja hoitava, tasoittavan ihon omaa sävyä ja peittävän pienet virheet. Olenkin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin voide peittää ihon punoitukset. Toisaalta nähtäväksi jää sopiiko voide akne-herkälle iholleni pitemmän päälle. Normaalisti käyttämäni kevyet puuterimuotoiset mineraalimeikit ovat olleet iholleni todellinen pelastus viime vuosina, joten paluu voidemaisen tuotteen käyttöön epäilyttää toistaiseksi. BB-voiteen kosteutus tuntuu olevan riittävä normaalille iholle, mutta kuivempiin kohtiin on ainakin minun laitettava alle kosteusvoidetta, jotta iho ei jää hilseilevän kuivan näköiseksi. Voide peittää ihon pienet sävyvirheet kuitenkin parhaiten, kun sen laittaa suoraan puhtaalle iholle, ilman muita kosteuttavia tuotteita. Pysyvyys ei ole ihan toivottua luokkaa, vaan illan tullen voide on ehtinyt hävitä kasvojen rasvaisimmalta alueilta, eli niiltä alueilta jotka myös eniten punoittavat.

BB-voide1

Kuvasarjan ensimmäisessä kuvassa kasvoillani ei ole mitään meikkiä, vaan ne ovat vielä suihkun raikkaat – jos nyt punoitusten ja näppyjen kanssa haluaa sellaista ilmaisua käyttää. Keskimmäisessä kuvassa kasvoille on levitetty BB-voide (ja annettu sen imeytyä noin 5 minuuttia). Mielestäni BB-voiteen jälkeen iho kuitenkin jää vielä hieman turhan kiilteleväksi, ja siksi olenkin sipaissut päälle Lily Lolo -mineraalimeikkisarjan viimeistelypuuteria Flawless Silk. Kolmannessa kuvassa lopputulos puuterin, ripsivärin ja kulmageelin kanssa.

Seuraavaksi tekisikin mieli lisätä meikkiin vähän aurinkopuuteria tuomaan varjostuksia kasvoille, ja ehkä vähän valokynää silmien alle. Hmm, se siitä yksinkertaisesta meikistä… Aika näyttää kuinka paljon valokynää tai peitevoidetta kotiäiti oikeasti tarvitsee silmäpussien peittämiseen.

Ja sitten disclaimer: Vain hullut ottavat itsestään kasvokuvia – ja julkaisevat ne! – raskausviikoilla 40+ – ehkä hiukan turvotusta havaittavissa jo täälläkin tässä vaiheessa…

Oletko sinä kokeillut BB-voiteita? Suosituksia, tai varoituksia mitä ei ainakaan kannata kokeilla?

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s