Meidän pieni puutarha

Oma energiataso menee tähän aikaan vuodesta kummasti sään mukaan. Viime viikolla sain upeiden kesäsäiden myötä kotona aikaiseksi vaikka mitä, mutta heti sateiden ja pilvisten päivien alettua onkin ollut taas kivempi vain makoilla sohvalla telkkarin edessä. Ihan ensimmäiseksi säiden lämmettyä piti tietysti päästä istuttamaan yrtit ja salaatit pihamaalle.

Yrttejä olen kasvattanut pienellä pihallamme jo parin kesän ajan. Ne ovatkin varsin oiva pienen pihan – tai jopa parvekkeen – piristäjä, jos haluaa laittaa oman hyötypuutarhan. Meidän pihalla yrtit kasvavat Kekkilän yrttilaatikoissa, eli tuollaisissa korotetuissa kukkapenkeissä.

Yrtit1

Ruohosipuli kasvaa vuodesta toiseen entistä vahvempana. Se onkin ainoa ’alkuperäiskasvi’ näissä laatikoissa, eli istutin sen kaksi vuotta sitten kun yrttilaatikot laitoin pihallemme. Todellinen monsteri, kun jo nyt toukokuussa korkeus on tuota luokkaa! Tänä vuonna säästin viimevuotisista myös sitruunatimjamin, sillä se näytti alkavan myös vihertää lämpimien säiden myötä. Saa nähdä jaksaako se vielä kasvaa paria oksaa enempää.

Muiden yrttien taimet olenkin sitten hakenut paikalliselta puutarhalta tai ostanut puutarhamessuilta. Osa messuilta ostetuista taimista ehtivät saada jo kivasti kokoa ja korkeutta oleskeltuaan keittiön ikkunalaudalla pari viikkoa.

Muissa yrttilaatikoissa on edellisinä vuosina kasvanut perennoita, mutta nyt saivat perennat kyytiä laajemman hyötypuutarhan edeltä. Yhteen laatikoista istutin pari kirsikkatomaatin taimea, sekä siemeninä tilliä ja erilaisia salaatteja. Salaatit ovat ehtineet viikossa jo itää ja ovat nousseet vihertämään näteissä riveissään, jee!

salaatit

Kolmanteen laatikkoon puolestaan tuli mustikkaa ja mansikkaa. Ajatuksena oli saada pari pensasmustikan taimea omalle pihalle, ja jäljelle jäävään tilaan keksin vielä lisäksi istuttaa pari mansikan taimea. Tämän laatikon kanssa saikin jo tehdä töitä vähän enemmän, kun mustikat tarvitsevat erilaisen mullan kuin mansikat. Saa nähdä miten pitemmän päälle tykkäävät asustella naapureina!

marjat

Muutamat perennat pelastin sinkkiämpäreihin. Kelmeäkuunlilja tykkäsi muutosta selkeästi. Viikkoa aikaisemmin ne olivat vain juurakoita, ja nyt ne ovat alkaneet nousta ämpäristään jo kivasti. Toisena säästin Karpaattienkellot, jotka nekin jo vihertävät varovaisesti.

perennat

Sellaisia vihreitä meidän pihalla tänä kesänä. Kuten kuvista voi päätellä, myös näiden ’istutusaltaiden’ ulkopuolella vihertää. Kuka jaksaisi kitkeä yrttilaatikoita ympäröivät nokkoset pois?

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/12340967/?claim=tg4gw9ruv9j”>Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s