Mintunvihreä lastenhuone

Kodistamme löytyy työhuone, joka on viime aikoina jäänyt hyvin vähälle käytölle. Nyt olisikin ajatuksena muuttaa se lastenhuoneeksi, joka toimisi samalla vierashuoneena ainakin nyt aluksi. Huoneeseen jää lisäksi työhuoneajalta kirjahylly, sillä sitä emme halua siirtää olohuoneeseen tilaa viemään.

Kesällä syntyvä esikoisemme ei tietenkään omaa huonettaan tarvitsisi vielä ainakaan ensimmäisen vuotensa aikana. Mutta koska ’pesänrakentamiseen’ on nyt kova into, miksipä ei hyödynnettäisi tätä motivaatiota pieneen remonttiin ja uudelleen järjestelyyn.

Ajatus lastenhuoneen sisustuksesta lähti keräämistäni Pinterest-tauluista. Lastenhuone saisi seinien osalta olla jokseenkin neutraali, mutta en silti halunnut siitä tylsän harmaata. Sitten löysin alla näkyvän kuvan mintunvihreästä raitaseinästä. Tuohan sopisi niin tytölle kuin pojallekin, eikö? Huoneen takaseinä olisi tarkoitus maalata tähän tyyliin ja muut seinät jätetään valkoisiksi.

Kuvan lähde: babylifestyle.com
Kuvien lähde: babylifestyles.com

Huoneeseen on tarkoitus hankkia uusi kirjahylly ja pari laatikostoa vauvan vaatteille. Mietinnässä on vielä hankitaanko kalusteet valkoisena – joka sopisi lastenhuoneeseen paremmin – vai tumman ruskeana – jota meillä on ennestään ja siten olisi myöhemmin helppo yhdistellä olohuoneen ja/tai makuuhuoneen kalusteisiin. Entisistä kalusteista huoneeseen jää harmaa vuodesohva.

kalusteet-valko
Vuodesohva Asko, Hylly Ikea Bestå, pinnasänky Ikea Sundvik, laatikosto Ikea Brimnes

Ja sitten siihen suosikkiin, tekstiileillä sisustamiseen. Mintunvihreää ja kaveriksi vaaleanpunaista. Olen ajatellut, että minun ei tyttärelle juurikaan tarvitse mitään vaaleanpunaista hankkia – muut kyllä pitävät siitä huolen lahjojen muodossa. Ja niinhän ehtikin jo käydä kun aviomies sai äidiltään syntymäpäivälahjaksi vaaleanpunaisen vauvantorkkupeiton. Se saadaankin nyt hyvin yhdistettyä huoneen sisustukseen. H&M:n sisustustyynyillä saadaan sidottua värisävyjä, minttua ja roosaa, kivasti yhteen.

Koristetyynyt H&M Home, vauvan torkkupeitto Pentik, paneeliverho Ikea
Koristetyynyt H&M Home, vauvan torkkupeitto Pentik, paneeliverho Ikea

Hennesin tyynynpäälliset menikin samantien tilaukseen. Seuraavaksi pitäisi päättää maalisävyt seinää varten. Ja sitten olisi se tylsin osuus edessä, nimittäin vanhojen tavaroiden läpikäynti ja siivoaminen.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s