Whoopies

Miehen synttäreiden lähestyessä mietittiin mitä herkkuja voitaisiin tehdä tänä vuonna helpoksi töihin viemiseksi. Ohjeeksi valikoitui lopulta gluteeniton versio Whoopies-keksileivoksista. Näitä on nyt testattu usealla eri täytteillä, ja kaikista versioista tuli todella herkullisia. Keksien tekeminenkin on yllättävän helppoa!

Whoopies-keksit

(alkuperäinen ohje täältä: maku.fi)

100 g tummaa suklaata
2 kpl valkuaista
2 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
80 g mantelijauhetta
(1 tl manteliaromia)

Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon vähitellen sokeria samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Sulata suklaa. Sekoita vaahtoon kaapimella kevyesti nostellen sihdattu kaakaojauhe, mantelijauhe, ja sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää taikinaan varovasti manteliaromia, jos haluat korostaa mantelin makua.

Päällystä 2 peltiä leivinpaperilla. Nostele taikinaa ruokalusikallinen kerrallaan pellille. Levitä taikinakokkareet noin 3 sentin pyörylöiksi. Jätä ympärille leviämistilaa. Taikinasta tulee noin 20 kappaletta. Paista 15 minuuttia. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä pöydällä.

Säilytä keksit ilmatiiviissä kannellisessa rasiassa tai pinottuna pakastepussissa. Täytä ne vasta vähän ennen tarjoilua.

Vaahtokarkkitäyte

(Tämän täytteen alkuperäinen ohje Kinuskikissalta)

75 g voita
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 prk (213 g) vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)

Notkista voi vatkaimella. Lisää sokerit. Sekoita joukkoon vaahtokarkkilevite. Lusikoi täyte pursotuspussiin ja laita jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi, jotta kreemi jähmettyy.

Tosi herkkua, mutta jokseenkin hermoja raastavan tahmaista :)

Valkosuklaatäyte

100 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
2 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa. Vatkaa suklaa tuorejuuston joukkoon ja mausta seos vaniljasokerilla. Tarkista täytteen makeus ja lisää halutessasi vähän tomusokeria. Lusikoi täyte kannelliseen rasiaan ja anna jähmettyä hyvin jääkaapissa ennen käyttöä.

Jäätelötäyte

Leikkaa jäätelöstä ohuita siivuja, ja tee keksien kokoisia pyöreitä kiekkoja. Voit käyttää apuna esimerkiksi juomalasia saadaksesi tasaisen kokoisia kiekkoja.

Tee kekseistä ja jäätelökiekoista tai täytemassasta täytekeksejä. Ripottele päälle tomusokeria sihdin läpi. Säilytä Whoopiet jääkaapissa, paitsi jätskitäytteiset pitää tietysti syödä heti. Mielestäni keksien rakenne on parhaimmillaan lämpimänä, eli jos mahdollista, täytä keksit juuri ennen tarjoilua, jolloin täyte on kylmää ja riittävän kiinteää, mutta keksit ovat huoneenlämpöisiä.

Advertisements

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s